BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

lördag 8 maj 2010

...nine, ten, never sleep again.



A Nightmare on Elm Street - 2010

Efter att Michael Myers och Jason Vorhees uppdaterats så var det bara en tidsfråga innan vår stora skräckikon nummer tre, Freddy Krueger, skulle väckas till liv.
Och så blev det ju, såklart, men denna gången utan Robert Englund. Istället blev det Jackie Earle Haley som drog på sig handsken, för att slakta ungdomar på Elm Street.
Tyvärr blir det inte speciellt bra och filmen kommer inte i närheten av varken remaken av Halloween eller Friday the 13:th.

Filmen inleder riktigt starkt. Det är snyggt, det är mörkt, stämningen är på topp och det känns helt rätt.
Men efter dom coola förtexterna, så dras tempot ner rätt ordentligt, vilket hade varit okej om någon form av stämning hade byggts upp, men det gör det inte här utan helt ärligt så är det rätt så tråkigt. Och precis som ungdomarna i filmen har jag svårt för att hålla mig vaken.
När filmen väl kör igång så matas vi med ojämna effekter och CGI som pendlar mellan riktigt bra och riktigt dåligt.
Filmen tillför inte heller något nytt till originalet, utan en hel del av scenerna har t.o.m lyfts direkt från Wes Craven´s klassiker utan någonsomhelst förändring.
Och om det nu ändå ska plockas ifrån originalfilmen, så kan man ju fråga sig varför dom inte har tagit med Johnny Depp´s dödsscen som är en av seriens absolut grymmaste!

Och självaste Freddy får vi inte glömma! Utseendet har ändrats helt och hållet, och man har satsat på en mer realistisk look. Visst ser han brännskadad ut, men tyvärr funkar det inte speciellt bra, utan han ser mest konstig ut.
Haley är en riktigt duktig skådespelare, men det kommer inte fram helt och hållet här. Han är bra, men efter rollen som Rorschach hade jag förväntat mig mer av honom.
Englund´s Freddy är ju väldigt karismatisk och levererar en bunte sköna repliker, vilket är så långt från Haley´s Freddy man kan komma, utan här man har ändrat karaktären till en pedofil istället för en barnamördare vilket gör man tycker om honom ännu mindre. Inte för att det är okej att mörda barn, men pedofiler är snäppet värre.

Allt är dock inte dåligt, utan filmen har ett par riktigt snygga och grymma scener som höjer filmen lite, men inte tillräckligt för att rädda den. I en av dom scenerna springer en av karaktärerna genom en korridor där golvet blir till blod. Riktigt snyggt!
Annars en film man kan vänta med att se tills den släpps på dvd.
Eller bättre än så, se om originalet istället.
En svag 2 av 5.

0 kommentarer: