BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

måndag 8 februari 2010

America, Fuck Yeah!


2012 - 2009

En geolog vid namn Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor) upptäcker att jordens undergång börjar närma sig och det hela mörkläggs av staten som samtidigt bygger stora skepp som ska klara av dom stora naturkatastrofer som kommer att få jorden att gå under. Problemet är att platserna på skeppen är limiterade och kostar 1 miljard euro styck.
Cash is king!
Av en slump så kommer författaren/limoföraren Jackson Curtis (John Cusack) över den informationen och försöker tillsammans med sina barn, sin exfru och hennes nya man att ta sig till Kina, där dom stora skeppen finns, för att på något sätt ta sig ombord och rädda sina liv.

Med stora, svulstiga och effektfyllda filmer som Independence Day, The Day After Tomorrow och Godzilla remaken i bagaget, har Roland Emmerich blivit regissören som folk älskar att hata. Jag personligen gillar en del av det han har gjort! Och 2012 är inget undantag!
Det här är ju bara så jävla bra popcornunderhållning!
Den är snygg, skådisarna sköter sig bra och effekterna är bara så jävla maffiga!
Ta bara när Los Angeles faller som ett korthus! Visst, det är min absoluta favoritstad i hela världen, men det ser ju så jävla mäktigt ut!
Och det är bara en liten del av filmen.
Och även om 2012 är sjukt förutsägbar så är den riktigt spännande och man sitter verkligen på helspänn under vissa scener.
Såklart är det en patriotisk film, där alla ska spela hjältar och USA´s presidenten stannar kvar hos folket och offrar sitt liv medans allt faller samman runt omkring honom.
I verkligheten hade ju presidenten varit på Air Force One, på väg till Kina innan nån hade hunnit blinka.
Och där är mängder med dramatiska och tårdrypande scener där det hålls känslosamma tal och stundtals är det så cheesy att filmen hade kunnats serveras på en bricka med kex till.
Men, vafan! Jag älskar det:-)
Det är en riktigt mäktig och underhållande katastroffilm som hade gjort sig bäst på en stor duk, men nu blev det hemma på en 42 tummare istället och det går det med.
Hade jag sett den på bio så hade betyget garanterat blivit högre.
2012 får en stark 3,5 av 5.

2 kommentarer:

jem sa...

Vilken överaskning! Trode den skulle vara seg men den var faktiskt riktigt spännande! Bra action!

Dick Winchester sa...

Verkligen positiv överraskning. Riktigt bra underhållning:-)