BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

onsdag 10 februari 2010

Daddy´s home!


The Stepfather - 1987


Trevliga och charmiga Jerry Blake (Terry O'Quinn) gifter sig med änkan Susan Maine (Shelley Hack), som tycker att han är en perfekt styvpappa åt hennes tonårsdotter, Stephanie (Jill Schoelen). Men Jerry bär på en mörk hemlighet. I jakten på den pefekta familjen och det perfekta livet, så går han från familj till familj och startar nya liv med olika indentiteter. Men när dom upptäcket att nåt inte står rätt till med honom så dödar han dom. Polisen har lagt ner fallet i brist på bevis, men brodern till Jerry´s förra fru är honom på spåret och samtidigt börjar Stephanie misstänka att han kan vara den efterlysta seriemördaren.

Det var väldigt längesen jag såg denna klassiska film och hade bara svaga minnen från vissa scener.
Det jag inte minns är hur pass bra den är. Hade förväntat mig en helt okej 80-tals thriller, inte mer än så.
Men detta var mer en helt okej!
Terry O'Quinn är helt briljant i rollen som den übergalna Jerry och man märker verkligen hur han kokar under ytan när saker och ting inte går som han vill. Scenen när han inte längre kan hålla reda på vem han är för tillfället är bara så jävla bra! Och det otäcka är att såna människor existerar på riktigt!
Minns inte heller att den var så grafiskt våldsam som den är. Scenen där Jerry går lös på en stackares huvud med en stor massiv träbit är riktigt brutal!
Ett plus till den riktigt grymma och stämningsfulla musiken.
Detta är en jävla bra och välspelad thriller som bara kan rekommenderas.
4 av 5.

0 kommentarer: