BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

söndag 9 maj 2010

Naughty!


Silent Night, Deadly Night - 1984

Efter An American Crime, var det dags för lite kvalitétsfilm, nämligen 80-talsklassikern Silent Night, Deadly Night som handlar om femåriga Billy (Jonathan Best) som blir vittne till hur en man utklädd till jultomten mördar hans föräldrar.
Den traumatiserade Billy växer, tillsammans med sin lillebror, upp på ett barnhem som drivs stenhårt av nunnor. 13 år senare får Billy (Robert Brian Wilson) jobb på en leksaksaffär där han jobbar på lagret, men när julen kommer så behöver dom någon som hoppar in som tomte och Billy, som är livrädd för tomtar, åker på det jobbet, vilket triggar hans barndomstrauma och det slår slint i skallen på honom och iklädd tomtedräkt ger han sig ut för att straffa alla som har varit olydiga.

Här har vi en film som skulle visats på tv på julafton varje år!
Ska nog ta och maila SVT, för att jag känner på mig att detta skulle kunna bli en svensk tradition i stil med Kalle Anka´s Jul, där hela familjen samlar sig framför tv´n med glögg och julgodis och hejar på en av dom mest störda tomtar jag har sett.
Detta var en jävla skön film med halvtaskiga skådisar och ett par minnsevärda mordscener. Hängning med ljusslinga och halshuggning på pulka är två favoriter i filmen. Resten av morden är lagom blodiga standardmord med bl.a yxa, hammare och pilbåge.
Och eftersom tomten som mördade Billy´s mamma slet upp hennes blus innan han skar halsen av henne så är ju bröst också ett av Billy´s trauma, vilket uppenbarligen bara är ett sätt att befoga att få visa tuttar till höger och vänster. Och en av tjejerna är iklädd dom kortaste och fulaste jeansshorts jag har sett.
Självklart så straffar Billy henne genom att ge henne lite stryk för att sen avslutningsvis spetsa henne på ett par renhorn! Inte helt olikt köttkroksscenen från The Texas Chain Saw Massacre.
Helt jävla underbart!

Tyvärr är filmen lite seg emellanåt och tempot är ojämnt vilket drar ner betyget lite. Annars är detta en grym film.
Bara det att två tomtar skjuts ihjäl framför ett gäng föräldralösa barn inom loppet av ett par minuter säger väl en hel del.
Vet inte om jag ska skratta eller tycka synd om ungarna.
3,5 av 5.

0 kommentarer: