BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

måndag 31 maj 2010

Svettigt!


[Rec] 2 - 2009

Var ett tag sen jag såg denna nu och har av nån anledning glömt skriva om den här, vilket är konstigt för detta är ingen film man glömmer i första taget.
Filmen tar vid minuterna efter första filmen, när vi får följa ett SWAT-team med kameror på sina hjälmar, in i det smittade virushärjade huset, och med sig har dom en doktor, vars syfte är att ta prover för att se var viruset kommer ifrån. Eller?!!
Tempot är skyhögt och filmen kör igång med fullt ös direkt, när dom smittade människorna attackerar och poliserna går loss på dom med pumpgevär så blodet skvätter!
Halvvägs in i filmen presenteras en ny grupp människor, några ungdomar med en videokamera som blir nyfikna på vad som pågår inne i huset som har blivit satt i karantän.
Självklart får dom den idiotiska idéen att ta sig in i huset och på något sätt lyckas dom smita förbi avspärrningar och beväpnade poliser.
Här dras tempot ner litegrann, tills dom tagit sig i huset, men det tar inte lång tid förrän helvetet brakar lös igen!

Detta är en grymt bra uppföljare till mästerliga [Rec], som är lika klaustrofobisk, lika jävla svettig och med ett tempo som heter duga.
Vi får även en förklaring och bakgrund till viruset, en förklaring som jag personligen älskade.
Inget jag kommer att avslöja, men hade man ögonen och öronen öppna i första filmen, så fattar man säkert vad det handlar om. Grymt!
Så det är bara att släcka ner, höja volymen och njuta av en av förra årets absolut tyngsta skräckfilmer.

[Rec] 2 får en stark 4,5 av 5.

0 kommentarer: